Nostàlgia alacantina (i 2): Benasau.

Des de fa unes setmanes tenia pendent aquesta entrada al blog, me la devia i sobre tot li la devia al poble de Benasau i la seua Comissió de Festes 2012 que confiaren en mi per fer de pregoner a les festes patronals d’aquest any.

Sense cap dubte, la data del 18 d’agost quedarà gravada en la meua memòria com un dels dies més emotius que he viscut al poble de Benasau. Aquest dia vaig llegir davant tota la gent del poble el pregó de festes que pocs dies abans i totalment per sorpresa, m’encomanà la Comissió de Fetses 2012.

L’orquestra a la Plaça l’Església, el lloc on havia de fer-se la presentació de la Comissió, estava a mig muntar apenes 10 minuts abans de l’acte i a l’escenari s’havia preparat un sistema de micròfons de circumstàncies i a més, ens havíem de conformar amb la il.luminació de la pròpia plaça, sense cap focus adicional. Tot açò feia que els nervis que ja tenia es multiplicaren.

Una mirada de complicitat amb el meu germà, membre de la Comissió, i saber que entre el públic tenia a la meua família em reconfortà. Quan Bea i Lìdia ens cridaren a l’alcaldessa i a mi per pujar a l’escenari, el cert és que se m’oblidà que no hi havia massa llum, que el so no era el millor i que les mirades, moltes d’elles de sorpresa en veure’m allí dalt, es centraven en la meua persona.

En aquell moment vaig començar a recordar, i tot el que havia escrit al pregó i anava llegint, ho visualitzava mentalment revivint històries i vivències que m’han moldejat com a persona.

Fou, com deia, molt emotiu i la reacció de la gent m’emocionà realment.

Vos deixe aquell pregó al següent enllaç per compartir amb tots vosaltres aquesta meravellosa experiència.

PREGÓ DE FESTES, BENASAU 2012.

P.D. La nit tingué un colofó espectacular amb l’Orquestra Óxido. Enhoarabona a la Comissió de Festes 2012 de Benasau.

4 comentarios en “Nostàlgia alacantina (i 2): Benasau.

  1. Hola germa i cunyat!!! Per a nosaltres va ser un honor tindre’t com a pregoner i sabem que per a tot el poble també. Pensem que no haguera hagut ningú que ho haguera fet millor ja que tu sempre tens les paraules adequades per a tot, moltes gràcies pel que vas fer et volem molt una besadeta molt forta

  2. Benvolgut company,
    no en tenia notícia, i ha estat una fonda alegria retrobar el teu Pregó. T’envie la meua més sentida felicitació i espere poder saludar-te ben prompte!

    Només t’afig amb emoció que Martí Gadea també era del tot fill del poble, perquè tot i que nascut a Balones, benasauera era sa mare i benasauer- sobretot- el llenguatge i el pensament!

    Salut!
    ximo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *